Skip to main content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Markdag: Companion Crops & rapsjordlopper

26. oktober 2021 kl. 13:00 - 15:00

Gratis

SØLLESTED

Companion crops i raps for at nedsætte angreb af rapsjordlopper

Companion crops eller dækafgrøder er et relativt nyt værktøj i Danmark. Agrovi gennemfører sammen med SEGES, Velas og FRDK et projekt, som skal undersøge, om man ved hjælp af ledsageafgrøder kan opnå en reduktion i anvendelse af pesticider i vinterraps. Projektet skal, igennem anlæggelse af forsøg, undersøge mulighed for at mindske angreb af rapsjordlopper i vinterrapsen ved at så forskellige arter af ledsageafgrøder eller blandinger af disse mellem rapsrækkerne.

Agrovi, FRDK og David Peter Friderichsen fra Gammelgaard byder denne dag velkommen på bedriften, hvor du kan blive klogere på de praktiske erfaringer med teorierne om IPM (integreret plantebeskyttelse) samt mulighederne og begrænsningerne i både det pløjefri system og Conservation Agriculture.

  • Agrovi fortæller om baggrund for projektet; bl.a. rapsjordlopper, effekter af ledsageafgrøder og udfordringer ved fx ukrudtsbekæmpelse
  • Vi præsenterer jer for de valgte strategier og forsøgsled
  • Vi går en tur i marken og ser på forsøg

SEGES kommer også og fortæller om erfaringerne fra et andet IPM-projektet, hvor de forsøger at finde løsninger på udfordringer med græsukrudt og resistens overfor ukrudtsmidler, herunder om  CA kunne være en del af løsningen. Endelig vil SEGES også tale om arbejdet med den sunde jord og i den forbindelse give en introduktion til Best4Soil værktøjerne.

TILMELDING AF HENSYN TIL PLANLÆGNING

Der vil være god tid til diskussioner undervejs, hvor man både kan få svar på sine spørgsmål og dele egne erfaringer fra både udfordringer og successer. 

BEMÆRK: Vi mødes ikke på selve Gammelgaard, men i marken på Skodsbøllevej 1.

Projektet kan kun gennemføres takket være støtte fra Miljøstyrelsen

Lone Urbrand Larsen

Planteavlskonsulent og koordinator i Agrovi Business 40335223 lul@agrovi.dk
lone urbrand larsen
planteavlskonsulent og koordinator i agrovi business
40335223

lul@agrovi.dk

sØllested

companion crops i raps for at nedsætte angreb af rapsjordlopper

companion crops eller dækafgrøder er et relativt nyt værktøj i danmark. agrovi gennemfører sammen med seges, velas og frdk et projekt, som skal undersøge, om man ved hjælp af ledsageafgrøder kan opnå en reduktion i anvendelse af pesticider i vinterraps. projektet skal, igennem anlæggelse af forsøg, undersøge mulighed for at mindske angreb af rapsjordlopper i vinterrapsen ved at så forskellige arter af ledsageafgrøder eller blandinger af disse mellem rapsrækkerne. agrovi, frdk og david peter friderichsen fra gammelgaard byder denne dag velkommen på bedriften, hvor du kan blive klogere på de praktiske erfaringer med teorierne om ipm (integreret plantebeskyttelse) samt mulighederne og begrænsningerne i både det pløjefri system og conservation agriculture.
  • agrovi fortæller om baggrund for projektet; bl.a. rapsjordlopper, effekter af ledsageafgrøder og udfordringer ved fx ukrudtsbekæmpelse
  • vi præsenterer jer for de valgte strategier og forsøgsled
  • vi går en tur i marken og ser på forsøg
seges kommer også og fortæller om erfaringerne fra et andet ipm-projektet, hvor de forsøger at finde løsninger på udfordringer med græsukrudt og resistens overfor ukrudtsmidler, herunder om  ca kunne være en del af løsningen. endelig vil seges også tale om arbejdet med den sunde jord og i den forbindelse give en introduktion til best4soil værktøjerne. tilmelding af hensyn til planlÆgning der vil være god tid til diskussioner undervejs, hvor man både kan få svar på sine spørgsmål og dele egne erfaringer fra både udfordringer og successer.  bemÆrk: vi mødes ikke på selve gammelgaard, men i marken på skodsbøllevej 1. projektet kan kun gennemføres takket være støtte fra miljøstyrelsen
https://www.agrovi.dk/contact/lone-urbrand-larsen/

Detaljer

Dato:
26. oktober 2021
Tidspunkt:
13:00 - 15:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige

Sted

Skodsebøllevej 1
Søllested, 4920
Telefon:
48225200

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0