Mød Agrovi og Nordsjællands Landboforening på Roskilde Dyrskue

23. maj 2023

Traditionen tro kan du møde dine lokale landbrugspolitikere og konsulenter på Roskilde Dyrskue

Agrovi og Nordsjællands Landboforening har nemlig i anledning af dyrskuet flyttet teltpælene til det sædvanlige hjørne af Vestsjællands Allé og Frederiksborg Allé på Roskilde Dyrskue. I Agrovi er nærhed og nærvær en hjørnesten i rådgivningen, derfor er det helt naturligt for os at være talstærkt til stede på Roskilde Dyrskue, forklarer direktør Niels Peter Ravnsborg, som glæder sig til at byde velkommen på stand nr. 476. På standen er konsulenterne klar til en uformel snak om en række aktuelle emner, bl.a. krav til digital bogføring, ny ejendomsvurdering, skat, økologi, afrapportering af bæredygtighed, biodiversitet, fremtidens planteavl og meget mere. Du kan også prøve om du i mikroskopet kan se forskel på jordens mikroliv alt efter dyrkningsmetoden eller se nærmere på fremtidens afgrøder. Vi har en plan – Dyrk mulighederne Formand for Nordsjællands Landboforening Lars Jonsson ser frem til dyrskuedagene og glæder sig til at vise vejen for hvordan landbruget kan levere store besparelser i CO2 udledningen inden 2030. Vi glæder os til at møde alle, der er interesseret i fremtidens landbrug og den udvikling, der skal gøre vores arbejde mere bæredygtigt. Med erhvervets 2030 plan er der nok at tale om.   Får du nok ud af dine handler? På dyrskuet kan du også få en snak med Agrovi Business. Her er konsulenterne klar med gode råd og et pristjek på dine indkøb. Agrovi Business hjælper dig til at mest muligt ud af dine handler. Skal du sælge din ejendom? Går du med overvejelser om at sælge din ejendom kan du benytte dyrskuet til at få en uforpligtende snak med agrovimæglerne. Kig ind! Der er kaffe på kanden og lidt koldt at drikke. Standen nr. 476 ligger under de store træer på hjørnet af Vestsjællands Allé og Frederiksborg Allé – lige over for hovedindgangen. Du kan se vagtplanen for konsulenterne her

Lyt & lær med podcasts

Hos Agrovi ved vi, at du konstant er på farten. Derfor er podcasts den oplagte måde at få din faglige opdatering på, mens du har travlt med andre ting. Vi har samlet de bedste til dig lige her.


SUND JORD for fremtiden

Test af efterafgrødeblandinger

SUND JORD: Lyt med, når Henrik Fredsgaard Larsen fortæller om efterafgrødeblandinger. Vi har testet forskellige blandinger og forskellige mængder. Vi stiller spørgsmål til, om det er muligt at gøde sin mark udelukkende med efterafgrøder og samtidig lukke af for ukrudtet.

 

Nedbrydning af efterafgrøder

SUND JORD: Hør Henrik Fredsgaard Larsen fortælle om nedbrydning af afgrøder og, hvorfor det er så vigtigt, at du har en langsigtet afgrødeplan, der kan sikre dig den maksimale effekt. 

 

De nyeste resultater fra marken

SUND JORD: Hør Henrik Kruse Rasmussen fortælle om årets forsknings- resultater fra marken i “Grønne Marker & Stærke Rødder”, der forsker i forskellen på CA og konventionelle dyrkningsformer. 

 

Få succes med Companion Crops

SUND JORD: Hør Lene Mathiasen fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at du tænker hele din dyrkningsplan ind i dit arbejdet med Companion Crops for at få den maksimale effekt.

 

Maskin-demo i CA

SUND JORD: Vi går i maskinhuset for at hører om maskinerne i CA. Vi skal høre om en knivtromle, og hvordan den kan bruges samt mere om Weaving-maskinen, som er en direkte såmaskine. 

 


Grønne marker & Stærke rødder (GMSR)

Alt om Conservation Agriculture

Lyt med, når vi taler med Professor Kristian Thorup, og CA-landmand Søren Ilsøe, om hvad CA er, og forskellene mellem økologisk, konventionel og CA. Vi taler om, hvad det betyder for jorden, når man laver jordbearbejdning og kaster et forsigtigt blik ud i fremtiden.

 

Alt om Biodiversitet

Lyt med, når vi taler med professor Kristian Thorup-Kristensen og CA-landmand Søren Ilsøe om biodiversitet. Hvad biodiversitet er for en størrelse, og hvordan får vi mere af den i et land som Danmark, hvor ca. 60 % af landet bliver dyrket med monokultur? Det er en balancegang, for vi skal alle have mad.

 

Efterafgrøder og biologisk jordløsning

Lyt med, når Søren Ilsøe og Kristian Thorup-Kristensen taler om efterafgrøder. Hør mere om, hvilken rolle efterafgrøder spiller i CA systemet, og hvad biologisk jordløsning er for noget. Vi taler om fordele og ulemper ved efterafgrøder, og om hvilken rolle C:N forholdet i jorden spiller for nedbrydning af efterafgrøden. 

 

Jord på hjernen : Kulstof

Har du allerede jord på hjernen? Så lyt med, når vi går i dybden med kulstof og næringsstoffer i jorden. Professor Kristian Thorup-Kristensen og CA-landmand Søren Ilsøe vil blandt andet fortælle om, hvorfor det er vigtigt at passe på sin jord, om det er muligt at opbygge kulstof i jorden i Danmark, og hvad den jord, vi dyrker, består af.

 

Rødder og jordstruktur

Hør mere om, hvorfor det er vigtigt at have dybe rødder, og hvordan man forsker i rødder. Vi taler også om vigtigheden af dybe rødder og forskellen i etablering af afgrøder i et pløjet og et CA-system. Med os er Søren Ilsøe, CA landmand fra Knudstrupgaard og professor Kristian Thorup-Kristensen fra Københavns Universitet.

 


PODCASTS FRA BRANCHEN

Bæredygtigt landbrug

Lyt til SEGES podcast om bæredygtigt landbrug og bliv klogere på alt fra bier til bundlinje.

Klimaneutral 2050

Lyt med, når Landbrug & Fødevarer viser vejen for en økonomisk bæredygtig vej til en klimaneutral fødevareproduktion.

Nyt fra afgrødemarkedet

Hos Effektivt Landbrug deler Jacob Lund-Larsen og Peter Arendt hver uge de vigtigste tendenser fra afgrødemarkedet.

Ledelse i landbruget

Få råd om alt fra strategi og udvikling til økonomi og rekruttering i SEGES podcast om ledelse i landbruget.

Hvorfor blev du økolog?

Hør fem personlige beretninger fra økologiske landmænd om, hvad der blev udslagsgivende for deres omlægning. 

Kom godt i gang som landmand

Få en start-up guide, der hjælper dig godt i gang som ny landmand. Her er gode tips fra andre unge landmænd. 

AGROVI NORD

KONTORADRESSE:
Industrivænget 22
3400 Hillerød

T: 48 22 52 00

AGROVI MIDT

KONTORADRESSE:
Balstrupvej 90
4100 Ringsted

T: 48 22 52 00

AGROVI VEST

KONTORADRESSE:
Tuse Næs Vej 7
4300 Holbæk

T: 48 22 52 00

AGROVI SYD

KONTORADRESSE:
Hollandiavej 4
4840 Nr. Alslev

T: 48 22 52 00

AGROVI HUB Vejle

KONTORADRESSE:
Lysholt Allé 8
7100 Vejle

T: 48 22 52 00


Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0