Skip to main content

Interview


ESG-rapporten er min dokumentation for banken og kunderne

De tre bogstaver giver ikke kun mere kontorarbejde for landbruget, de skaber også nye muligheder. Dette havde vi en snak om med Anders Falk Rasmussen om, ift. hvordan han bruger ESG-rapporten i sit daglige arbejde.

”Man skal lave en ESG-rapport for at få sin egen guide-linje på, hvor man vil være om 10 år og hvordan man vil komme derhen. ESG-rapporten er et godt værktøj til at pege på, hvor vi gerne vil henad. Vi lægger nogle scenarier frem. F.eks. vil vi købe ny sprøjte for at spare på kemi, forbedre afsætning, dokumentere”

Anders Falk Rasmussen

Mange landbrug med fokus på ESG vil opleve, at de står stærkere i forhandlinger med aftagere og pengeinstitutter, ligesom det kan være lettere at tiltrække medarbejdere. Her fortæller Anders:

”Banken kan se, at man har gang i nogle rigtige ting, at man er værd at holde på, da rapportens aktiviteter også er attraktivt for banken, som også høster på kundens grønne profil.”

Dette skyldes at banken skal kortlægge hele deres værdikæde på lige fod med andre virksomheder, hvor kunderne er størstedelen af værdikæden for en bank.

”Banken kan også bruge en kundes ESG-rapport til inspiration til andre kunder til, hvordan de kan blive bedre ratet. Landmandens og bankens samarbejde får en anden dybde”, fortæller Anders.

Dog er det ikke kun for bankens skyld, at du skal gøre arbejdet med ESG til et omdrejningspunkt for din virksomhed. Du skal gøre det, fordi det handler om at udøve godt landmandskab og i sidste ende skabe et stærkt fundament for at øge din bundlinje og sikre din virksomheds markedsværdi.

”Sporbarhed er så vigtig! Der KOMMER flere krav. Jeg forventer at Carlsberg og Schulstad med flere vil stille krav om dokumentation for dyrkningsmetoder, kemiforbrug med mere for at give en merpris for råvarerne. Der er ESG-rapporten første skridt til at dokumentere.”

Vil du i gang jeres ESG-arbejde? Vores rådgiver Kirsten Marie Risbjerg står klar til at rådgive jer og give jer skubbet til at komme i gang.

Læs mere om rådgivning i ESG her: https://www.agrovi.dk/raadgivning/baeredygtige-investeringer/

Vil du vide mere?

kirsten marie risbjerg
virksomhedsrådgiver

23225102
kmr@agrovi.dk

interview


esg-rapporten er min dokumentation for banken og kunderne

de tre bogstaver giver ikke kun mere kontorarbejde for landbruget, de skaber også nye muligheder. dette havde vi en snak om med anders falk rasmussen om, ift. hvordan han bruger esg-rapporten i sit daglige arbejde.

”man skal lave en esg-rapport for at få sin egen guide-linje på, hvor man vil være om 10 år og hvordan man vil komme derhen. esg-rapporten er et godt værktøj til at pege på, hvor vi gerne vil henad. vi lægger nogle scenarier frem. f.eks. vil vi købe ny sprøjte for at spare på kemi, forbedre afsætning, dokumentere”

anders falk rasmussen

mange landbrug med fokus på esg vil opleve, at de står stærkere i forhandlinger med aftagere og pengeinstitutter, ligesom det kan være lettere at tiltrække medarbejdere. her fortæller anders:

”banken kan se, at man har gang i nogle rigtige ting, at man er værd at holde på, da rapportens aktiviteter også er attraktivt for banken, som også høster på kundens grønne profil.”

dette skyldes at banken skal kortlægge hele deres værdikæde på lige fod med andre virksomheder, hvor kunderne er størstedelen af værdikæden for en bank.

”banken kan også bruge en kundes esg-rapport til inspiration til andre kunder til, hvordan de kan blive bedre ratet. landmandens og bankens samarbejde får en anden dybde”, fortæller anders.

dog er det ikke kun for bankens skyld, at du skal gøre arbejdet med esg til et omdrejningspunkt for din virksomhed. du skal gøre det, fordi det handler om at udøve godt landmandskab og i sidste ende skabe et stærkt fundament for at øge din bundlinje og sikre din virksomheds markedsværdi.

”sporbarhed er så vigtig! der kommer flere krav. jeg forventer at carlsberg og schulstad med flere vil stille krav om dokumentation for dyrkningsmetoder, kemiforbrug med mere for at give en merpris for råvarerne. der er esg-rapporten første skridt til at dokumentere.”

vil du i gang jeres esg-arbejde? vores rådgiver kirsten marie risbjerg står klar til at rådgive jer og give jer skubbet til at komme i gang.

læs mere om rådgivning i esg her: https://www.agrovi.dk/raadgivning/baeredygtige-investeringer/

vil du vide mere?

[contact-person contact_id="25335"]


https://www.agrovi.dk/contact/kirsten-marie-risbjerg/

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0