Øg dokumentationen af din klimaeffekt

Kravet om landbrugets 70 %-reduktion frem mod 2030 begynder at kunne mærkes rundt omkring på bedrifterne. Det kræver, at vi i endnu større grad går fra at tænke kortsigtet til at tænke mere taktisk og åbne flere døre for øget udviklingskapital.

Vi arbejder tæt sammen med KF Miljø om at hjælpe dig med at gøre komplekse klimasatsninger mere håndgribelige og målrettede til din bedrift, og giver dig overblikket over de tilskudsmuligheder, der kan være med til at fremtidssikre din virksomhed.

Der er især otte områder, som du skal være klar til at stå på mål for i forhold til banken jævnfør EUs ESG krav fra 1/1 2021.

Kender du dem?
 • Har du et tilstrækkeligt overblik over, hvad du konkret har gjort?
 • Hvilke positive klimaeffekter, du allerede kan dokumentere?
 • Hvilket grundlag vil du trække på, når du bliver bedt om at vurderer din virksomheds bæredygtige udvikling fra 1-10?
 • Er det mavefornemmelse eller faktabaseret dokumentation, du bygger dine argumenter på i dag?

Ved at give dig den fornødne indsigt i din økonom i en tid, hvor klimaindsatser, reduktionstiltag og følsomhed i forhold til f.eks. CO2-afgifter fylder mere og mere-  og skal tænkes ind allerede i dine budgetter og regnskaber – sikrer vi dig den fornødne dokumentation af din klimaindsats og videreudviklingen heraf.

Dit personlige gevinst ved samarbejdet er:

 • Dit eget KlimaPas: Med KlimaPasset får du mulighed for at dokumentere dit klimaregnskab over for samarbejdspartnere, banker og leverandører
 • Benchmark med ligesindede: Bliv klogere på, hvilke investeringer 25-35 andre kunder i dit segment har investeret i og hvilken miljøeffekt, de har opnået
 • Identifikation af nye forretningsområder: Få konstruktiv sparring i forhold til, hvilke nye muligheder, der kan gavne din virksomhed
 • Opfyldelse af ESG-krav: Få løftet klimavinklen i din årsrapport og opnå bedre lånebetingelser i banken
 • Kend din CO2-udledning på din bedrift (baseret på Klimarådets model): Udleder du 5 T CO2, 500 T CO2 eller 5000 T CO2, og hvor sårbar er du i forhold til de forskellige typer af CO2-afgifts modeller, som drøftes?
 • Bedre indsigt i miljøinvestering og tilskudsjunglen: Vi sikrer dig en målrettet indsats, så du får chancen for bedre og hurtigere tilskud
 • Kend din klima-baseline: Ved hjælp af data, der allerede er tilgængelig på din bedrift, bliver du klogere på din klima-baseline ift. de EU’s 8 centrale fokusområder for landbrug og kan løbende optimere på din udvikling. Hvad har andre som dig gjort, som du kan få inspiration fra?

ESG-krav handler om virksomheders bæredygtighed i relation til miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter. Formålet med måling af ESG er, at virksomheden gør en indsats for at registrere sin miljøpåvirkning, er ærlig omkring den og viser omverdenen, at virksomheden laver tiltag for at begrænse miljøpåvirkningen.


Få SMS om aktuelle tilskud

Hvis du vil have besked lige så snart, der er relevante tilskudsmuligheder for lige præcis din bedrift, så tilmeld dig vores SMS-service. Her sender vi besked til dig, når det er tid til at ansøge og giver dig flere informationer om det aktuelle tilskud. 


Kan det betale sig at søge tilskud?

Den eneste garanti, der er ved tilskud er, at du aldrig får noget, hvis du ikke søger.

Succesraten afhænger i høj grad af, hvor mange andre som søger, så det forudsætter tålmodighed, vedholdenhed og held.

KF Miljø har skaffet over 200 mio. kr. hjem til deres kunder på tilskudsområdet i sidste 10 år til miljø og klimaforbedringer. De mest aktive kunder har fået udbetalt op til 30. mio. kr. i eksterne tilskud over de sidste 10 år.

Tilskudsandelen varierer fra 5-100% mellem ordninger. Gennemsnittet for støttebeløb fra landbrugsstyrelsen ligger omkring 250.000 kr. pr. succesfuld ansøgning og på ca. 40.000 kr. via Energistyrelsen.

Der har været over 800 forskellige tilskudsmuligheder – og der er aktuelt over 50 muligheder åbne i her 2. kvartal 2021, men puljerne er ofte kun åbne i kortere tidsperioder, nogle blot i 14 dage ad gangen.

Så det kræver en proaktiv indsats og et overblik, men ellers er det ikke svært.  

Kontakt os allerede i dag, hvis du vil høre mere om tilskudsordninger og om, hvordan vi kan sikre, at du står stærkere i fremtidens klimaløsninger på din bedrift.

Vil du vide mere?

Niels Peter Ravnsborg

Direktør Strategirådgivning, Gårdråd, Ledelse, Driftsøkonomi. 48225260 21624525 npr@agrovi.dk
niels peter ravnsborg
direktør
48225260
21624525
npr@agrovi.dk
strategirådgivning, gårdråd, ledelse, driftsøkonomi.

Øg dokumentationen af din klimaeffekt

kravet om landbrugets 70 %-reduktion frem mod 2030 begynder at kunne mærkes rundt omkring på bedrifterne. det kræver, at vi i endnu større grad går fra at tænke kortsigtet til at tænke mere taktisk og åbne flere døre for øget udviklingskapital.

vi arbejder tæt sammen med kf miljø om at hjælpe dig med at gøre komplekse klimasatsninger mere håndgribelige og målrettede til din bedrift, og giver dig overblikket over de tilskudsmuligheder, der kan være med til at fremtidssikre din virksomhed.

der er især otte områder, som du skal være klar til at stå på mål for i forhold til banken jævnfør eus esg krav fra 1/1 2021.

kender du dem?
 • har du et tilstrækkeligt overblik over, hvad du konkret har gjort?
 • hvilke positive klimaeffekter, du allerede kan dokumentere?
 • hvilket grundlag vil du trække på, når du bliver bedt om at vurderer din virksomheds bæredygtige udvikling fra 1-10?
 • er det mavefornemmelse eller faktabaseret dokumentation, du bygger dine argumenter på i dag?

ved at give dig den fornødne indsigt i din økonom i en tid, hvor klimaindsatser, reduktionstiltag og følsomhed i forhold til f.eks. co2-afgifter fylder mere og mere-  og skal tænkes ind allerede i dine budgetter og regnskaber - sikrer vi dig den fornødne dokumentation af din klimaindsats og videreudviklingen heraf.

dit personlige gevinst ved samarbejdet er:

 • dit eget klimapas: med klimapasset får du mulighed for at dokumentere dit klimaregnskab over for samarbejdspartnere, banker og leverandører
 • benchmark med ligesindede: bliv klogere på, hvilke investeringer 25-35 andre kunder i dit segment har investeret i og hvilken miljøeffekt, de har opnået
 • identifikation af nye forretningsområder: få konstruktiv sparring i forhold til, hvilke nye muligheder, der kan gavne din virksomhed
 • opfyldelse af esg-krav: få løftet klimavinklen i din årsrapport og opnå bedre lånebetingelser i banken
 • kend din co2-udledning på din bedrift (baseret på klimarådets model): udleder du 5 t co2, 500 t co2 eller 5000 t co2, og hvor sårbar er du i forhold til de forskellige typer af co2-afgifts modeller, som drøftes?
 • bedre indsigt i miljøinvestering og tilskudsjunglen: vi sikrer dig en målrettet indsats, så du får chancen for bedre og hurtigere tilskud
 • kend din klima-baseline: ved hjælp af data, der allerede er tilgængelig på din bedrift, bliver du klogere på din klima-baseline ift. de eu’s 8 centrale fokusområder for landbrug og kan løbende optimere på din udvikling. hvad har andre som dig gjort, som du kan få inspiration fra?

esg-krav handler om virksomheders bæredygtighed i relation til miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter. formålet med måling af esg er, at virksomheden gør en indsats for at registrere sin miljøpåvirkning, er ærlig omkring den og viser omverdenen, at virksomheden laver tiltag for at begrænse miljøpåvirkningen.

se, hvad esg betyder for dig

hvad koster klimapasset


få sms om aktuelle tilskud

hvis du vil have besked lige så snart, der er relevante tilskudsmuligheder for lige præcis din bedrift, så tilmeld dig vores sms-service. her sender vi besked til dig, når det er tid til at ansøge og giver dig flere informationer om det aktuelle tilskud. 

tilmeld dig vores sms-service her


kan det betale sig at søge tilskud?

den eneste garanti, der er ved tilskud er, at du aldrig får noget, hvis du ikke søger.

succesraten afhænger i høj grad af, hvor mange andre som søger, så det forudsætter tålmodighed, vedholdenhed og held.

kf miljø har skaffet over 200 mio. kr. hjem til deres kunder på tilskudsområdet i sidste 10 år til miljø og klimaforbedringer. de mest aktive kunder har fået udbetalt op til 30. mio. kr. i eksterne tilskud over de sidste 10 år.

tilskudsandelen varierer fra 5-100% mellem ordninger. gennemsnittet for støttebeløb fra landbrugsstyrelsen ligger omkring 250.000 kr. pr. succesfuld ansøgning og på ca. 40.000 kr. via energistyrelsen.

der har været over 800 forskellige tilskudsmuligheder - og der er aktuelt over 50 muligheder åbne i her 2. kvartal 2021, men puljerne er ofte kun åbne i kortere tidsperioder, nogle blot i 14 dage ad gangen.

så det kræver en proaktiv indsats og et overblik, men ellers er det ikke svært.  

kontakt os allerede i dag, hvis du vil høre mere om tilskudsordninger og om, hvordan vi kan sikre, at du står stærkere i fremtidens klimaløsninger på din bedrift.

vil du vide mere?

[contact-person contact_id="424"]


https://www.agrovi.dk/contact/niels-peter-ravnsborg/
21
oktober
Sprøjteopfølgningskursus (UDSOLGT)
UDSOLGT Var du sidst på opfølgningskursus til sprøjtecertifikat i 2017 eller tidligere? Så er det tid til at få fornyet…
26
oktober
Markdag: Companion Crops & rapsjordlopper
SØLLESTED Companion crops i raps for at nedsætte angreb af rapsjordlopper Companion crops eller dækafgrøder er et relativt nyt værktøj…
27
oktober
Dansk Bioøkonomi konference
ENGETOFTE GODS Hvordan kan dansk jordbrug og grønne virksomheder skabe værdi og positiv udvikling samtidig med, at vi reducerer klimabelastning og…
28
oktober
Sprøjteopfølgningskursus (Hillerød)
HILLERØD Var du sidst på opfølgningskursus til sprøjtecertifikat i 2017 eller tidligere? Så er det tid til at få fornyet…
28
oktober
Forsøk med fanggrøder (Sverige)
HELSINGBORG I samarbete med Martin Krokstorp har Henrik Fredsgaard Larsen från Agrovi etablerat försök med mellangrödor. Vi skal titta på…

AGROVI NORD

KONTORADRESSE:
Industrivænget 22
3400 Hillerød

T: 48 22 52 00

AGROVI MIDT

KONTORADRESSE:
Balstrupvej 90
4100 Ringsted

T: 48 22 52 00

AGROVI VEST

KONTORADRESSE:
Tuse Næs Vej 7
4300 Holbæk

T: 48 22 52 00

AGROVI SYD

KONTORADRESSE:
Hollandiavej 4
4840 Nr. Alslev

T: 48 22 52 00


Translate »
Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0