Skip to main content

INTERVIEW


ESG-rapporten har givet os det nødvendige overblik

Flere og flere banker, forsikringer og virksomheder stiller krav til ESG, da de skal dokumentere hele deres værdikæde. Sara og Christian Lohmann Pedersen gik i gang med ESG-arbejdet på opfordring fra banken og så det, som en mulighed for at udnytte mulighederne til fulde.

Parret oplevede på første hånd, hvordan ESG er blevet en nødvendighed:

“Vi havde været rundt til bl.a. Børsen for at høre om ESG og det er tydeligt, hvor nødvendigt og vigtigt det bliver inden for MEGET kort tid. Det er bløde værdier, men når de store drenge står og siger at det er vigtigt, så gik det op for os, hvor vigtigt det er NU”

Christian Lohmann Pedersen

Og det er ikke kun virksomheder og organisationer, som er begyndt at efterspørge ESG: ”En ny ansat har lige spurgt til, om vi havde ESG og medarbejderhåndbog”, fortæller Sara.

ESG er en metode til at skabe overblik, prioritere, optimere og dokumentere de indsatser, du allerede gør, ud fra hvilke indsatser, der giver mening for dig at kaste dig over i udviklingen af din virksomhed fremadrettet.

Da Sara og Christian gik i gang med arbejdet oplevet de hurtigt fordelene ved at tænke i E, S og G. De forklarer ESG-rapporten som ”en ny proces til at blive mere professionel og mere åben overfor ansatte.”

De begyndte med at tage en grundig snak om, hvad der var vigtigst for dem og deres bedrift at fokusere på, samt at støttede sig til den dobbelte væsentlighedsanalyse: ”Det gjorde det ligetil at gå i gang med rapportering”, fortæller de.

En ESG-rapport kan bruges til formidling og som et ledelsesværktøj, som giver overblik over mulighederne og truslerne på ESG-området, som gerne skulle imødegås med de initiativer, som man arbejder videre med.

”Det har været rart at få sat ord på vision og forholde sig til f.eks. medarbejderforhold. Vi ved, at det er vigtigt at fastholde og tiltrække medarbejdere.”, fortæller Sara.

”Det er så vigtigt at sætte nogle konkrete mål! Det bliver den del af værktøjskassen, vi får mest gavn af. Vi kan senere dokumentere, hvad vi har gjort og hvor langt, vi er nået på målsætningerne.

ESG-rapporten er et godt værktøj, vi har fået, både til at styre efter og til kommunikation med bank, forsikring mm. Den hjælper med at dokumentere, at vi gør, hvad vi siger, vi vil gøre”, afslutter Christian.    

ESG-rapporten skal se som et værktøj til dig, som giver dig et overblik over din bedrift fra medarbejderforhold til miljøforhold. Derudover anses ESG-rapporten, som dokumentation overfor banker, forsikringer og virksomheder.

Vi står klar til at hjælpe jer i gang med jeres ESG-indsatser. Du kan læse mere om ESG her.

Vil du vide mere?

kirsten marie risbjerg
virksomhedsrådgiver

23225102
kmr@agrovi.dk

interview


esg-rapporten har givet os det nødvendige overblik

flere og flere banker, forsikringer og virksomheder stiller krav til esg, da de skal dokumentere hele deres værdikæde. sara og christian lohmann pedersen gik i gang med esg-arbejdet på opfordring fra banken og så det, som en mulighed for at udnytte mulighederne til fulde.

parret oplevede på første hånd, hvordan esg er blevet en nødvendighed:

"vi havde været rundt til bl.a. børsen for at høre om esg og det er tydeligt, hvor nødvendigt og vigtigt det bliver inden for meget kort tid. det er bløde værdier, men når de store drenge står og siger at det er vigtigt, så gik det op for os, hvor vigtigt det er nu"

christian lohmann pedersen

og det er ikke kun virksomheder og organisationer, som er begyndt at efterspørge esg: ”en ny ansat har lige spurgt til, om vi havde esg og medarbejderhåndbog”, fortæller sara.

esg er en metode til at skabe overblik, prioritere, optimere og dokumentere de indsatser, du allerede gør, ud fra hvilke indsatser, der giver mening for dig at kaste dig over i udviklingen af din virksomhed fremadrettet.

da sara og christian gik i gang med arbejdet oplevet de hurtigt fordelene ved at tænke i e, s og g. de forklarer esg-rapporten som ”en ny proces til at blive mere professionel og mere åben overfor ansatte.”

de begyndte med at tage en grundig snak om, hvad der var vigtigst for dem og deres bedrift at fokusere på, samt at støttede sig til den dobbelte væsentlighedsanalyse: ”det gjorde det ligetil at gå i gang med rapportering”, fortæller de.

en esg-rapport kan bruges til formidling og som et ledelsesværktøj, som giver overblik over mulighederne og truslerne på esg-området, som gerne skulle imødegås med de initiativer, som man arbejder videre med.

”det har været rart at få sat ord på vision og forholde sig til f.eks. medarbejderforhold. vi ved, at det er vigtigt at fastholde og tiltrække medarbejdere.”, fortæller sara.

”det er så vigtigt at sætte nogle konkrete mål! det bliver den del af værktøjskassen, vi får mest gavn af. vi kan senere dokumentere, hvad vi har gjort og hvor langt, vi er nået på målsætningerne.

esg-rapporten er et godt værktøj, vi har fået, både til at styre efter og til kommunikation med bank, forsikring mm. den hjælper med at dokumentere, at vi gør, hvad vi siger, vi vil gøre”, afslutter christian.    

esg-rapporten skal se som et værktøj til dig, som giver dig et overblik over din bedrift fra medarbejderforhold til miljøforhold. derudover anses esg-rapporten, som dokumentation overfor banker, forsikringer og virksomheder.

vi står klar til at hjælpe jer i gang med jeres esg-indsatser. du kan læse mere om esg her.

vil du vide mere?

[contact-person contact_id="25335"]


https://www.agrovi.dk/contact/kirsten-marie-risbjerg/

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0