Skip to main content

Har du husket rejseforsikringen?

Planlægger du at holde sommerferie i udlandet, bør du være særlig opmærksom på Udenrigsministeriets rejsevejledning og holde dig løbende opdateret om dit rejsemåls opdateringer.

Du anbefales at downloade app’en:  

  • Rejseklarog tilmelde dig Danskerlisten. Så modtager du information, hvis der sker ændringer i rejsevejledningen for det land, du rejser til
  • Det danske coronapas. Det er ikke et rejsepas, men dokumenterer din sundhedstilstand. Fra slutningen af juni og, senest 1. juli, kan det således, benyttes som dokumentation for en negativ COVID-19 test, gennemført vaccination eller tidligere smitte med COVID-19 ved rejser i EU- og Schengen lande.

Sundhedskort – gult og blåt 

Rejser du uden for EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og Storbritannien, er du ikke dækket af den offentlige sygesikring i Danmark, og du kan derfor ikke anvende dit gule sundhedskort eller dit blå EU-sygesikringskort.

Rejser du inden for EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og Storbritannien, kan du anvende dit blå EU-sygesikringskort. EU-sygesikringskortet dækker dog ikke alle udgifter eller i alle situationer, hvorfor det ikke er et alternativ til en privat rejseforsikring.

Hvad betyder landenes farver?

GUL rejsevejledning betyder, ”at der kan være en øget risiko i de pågældende områder/lande”. Din rejseforsikring vil som udgangspunkt dække for rejser til gule lande.

Tjek med dit rejseforsikrings-selskab for at være helt sikker på, hvordan du er dækket, da Forsikringsselskaberne har forskellige dækningsomfang.

Ønsker du alligevel ikke at rejse, vil du som udgangspunkt ikke have mulighed for at afbestille rejsen og få dækket udgiften via din rejseforsikring. Du bør henvende dig til rejseudbyder og forespørge om, der er mulighed for refusion eller ombookning.

ORANGE rejsevejledning betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser er nødvendige rejser, og fx deltagelse i begravelse, fødsel eller retssag.

Tjek dine dækninger med dit rejseforsikringsselskab, da der som udgangspunkt vil være begrænsninger på din dækning. Dit forsikringsselskab har måske dårlige muligheder for at hjælpe eller dækker måske slet ikke, hvis du bliver syg, bliver sat i karantæne, bliver indlagt eller har brug for hjemtransport.

Rejser du uden for Danmark, Færøerne og Grønland, opfordrer vi til, at du tegner en privat rejseforsikring.   

God sommer ønsker Ejendom & Jura. Vi kan kontaktes på tlf. 48 22 52 72, hvis du har brug for hjælp med dine rejseforsikringer.

Vil du vide mere?

Camilla Tankmar

Jurist og ejendomsrådgiver Ejendomshandler, testamenter, samejeoverenskomster, ægtepagter, ansættelsesret, selskabsret 48225272 28307533 cta@agrovi.dk
camilla tankmar
jurist og ejendomsrådgiver
48225272
28307533
cta@agrovi.dk
ejendomshandler, testamenter, samejeoverenskomster, ægtepagter, ansættelsesret, selskabsret

har du husket rejseforsikringen?

planlægger du at holde sommerferie i udlandet, bør du være særlig opmærksom på udenrigsministeriets rejsevejledning og holde dig løbende opdateret om dit rejsemåls opdateringer.

du anbefales at downloade app’en:  

  • rejseklarog tilmelde dig danskerlisten. så modtager du information, hvis der sker ændringer i rejsevejledningen for det land, du rejser til
  • det danske coronapas. det er ikke et rejsepas, men dokumenterer din sundhedstilstand. fra slutningen af juni og, senest 1. juli, kan det således, benyttes som dokumentation for en negativ covid-19 test, gennemført vaccination eller tidligere smitte med covid-19 ved rejser i eu- og schengen lande.

sundhedskort – gult og blåt 

rejser du uden for eu-landene, norge, island, liechtenstein, schweiz og storbritannien, er du ikke dækket af den offentlige sygesikring i danmark, og du kan derfor ikke anvende dit gule sundhedskort eller dit blå eu-sygesikringskort.

rejser du inden for eu-landene, norge, island, liechtenstein, schweiz og storbritannien, kan du anvende dit blå eu-sygesikringskort. eu-sygesikringskortet dækker dog ikke alle udgifter eller i alle situationer, hvorfor det ikke er et alternativ til en privat rejseforsikring.

hvad betyder landenes farver?

gul rejsevejledning betyder, ”at der kan være en øget risiko i de pågældende områder/lande”. din rejseforsikring vil som udgangspunkt dække for rejser til gule lande.

tjek med dit rejseforsikrings-selskab for at være helt sikker på, hvordan du er dækket, da forsikringsselskaberne har forskellige dækningsomfang.

Ønsker du alligevel ikke at rejse, vil du som udgangspunkt ikke have mulighed for at afbestille rejsen og få dækket udgiften via din rejseforsikring. du bør henvende dig til rejseudbyder og forespørge om, der er mulighed for refusion eller ombookning.

orange rejsevejledning betyder, at udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser. erhvervsrejser er nødvendige rejser, og fx deltagelse i begravelse, fødsel eller retssag.

tjek dine dækninger med dit rejseforsikringsselskab, da der som udgangspunkt vil være begrænsninger på din dækning. dit forsikringsselskab har måske dårlige muligheder for at hjælpe eller dækker måske slet ikke, hvis du bliver syg, bliver sat i karantæne, bliver indlagt eller har brug for hjemtransport.

rejser du uden for danmark, færøerne og grønland, opfordrer vi til, at du tegner en privat rejseforsikring.   

god sommer ønsker ejendom & jura. vi kan kontaktes på tlf. 48 22 52 72, hvis du har brug for hjælp med dine rejseforsikringer.

vil du vide mere?

[contact-person contact_id="7320"]


https://www.agrovi.dk/contact/camilla-tankmar/
26
juni
Studietur til Groundswell-messen i England
Studietur om regenerativ dyrkning i slutningen af juni med en hel dag på Groundswell Festival Igen i år arrangerer Agrovi…

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0