INTERVIEW
Vi er som landmænd meget afhængige af, at der er opbakning til at vi dyrker jorden
ESG-rapporten er ikke bare et krav, men en mulighed for at du kan vise, at du arbejder med aktiviteter der er udover ens eget landbrug. Dette gik op for Jacob Skovgaard, da han først gik i gang med ESG-arbejdet:
“ESG føles lidt som et krav, som alt muligt andet, men det kan være med til at vise, at man tænker over det omkringliggende – det er lidt udover lige ens eget landbrug”
Dog underkender Jacob ikke, at det kan være svært at komme i gang med arbejdet. ESG kan hurtigt virke overvældende med de mange krav og muligheder, der er. Her er det vigtigt at du udvælger, hvad du mener, der giver mest mening for dig og dit landbrug. For Jacob hjalp det at søge professionel hjælp til at komme i gang, da han anerkendte at man hurtigt kom til at nedprioritere ens ESG:
“Det er sikkert noget, man godt selv kan få lavet, men det er svært at få taget hul på. Der er altid noget andet, som haster, eller som man lige synes er mere spændende eller nemmere at gå i gang med.
Det hjalp at lave en aftale med dig, så vi fik det gjort. Og det har helt klart gjort det 10 gange nemmere med dine eksempler på, hvordan man kan gøre og skabelonen, så glider det hele lidt nemmere”, fortæller Jacob til Agrovis ESG-rådgiver Kirsten Marie Risbjerg.
Derudover har Jacob allerede mærket fordelene ved at få et udefra-ind perspektiv på eget landbrug.
“Det sætter lidt andre tanker i gang i stedet for kun lige at have fokus på produktionstal og det økonomiske. Man kan reflektere over, at man kan gøre nogle gode ting overfor naboerne. Vi kan hjælpe nogle unge mennesker med at komme i gang med en uddannelse, selv de ellers har haft det svært bogligt. Det at komme til at arbejde med dyrene hjælper. Vi ser vores landbrug bredere.”
ESG handler ikke bare om miljø og klima. En stor del af ESG-arbejdet handler om medarbejderne og medarbejdernes trivsel. Som Jacob fortæller, at ESG-arbejdet hjulpet med at indse, at man kan hjælpe sine ansatte med videreuddannelse og uddannelse. Dette er ikke kun godt fro fastholdelsen af de dygtige og engagerede medarbejdere, men også for at tiltrække de dygtige landmænd.
Derudover sætter banker nu krav til ESG, da bankerne selv skal dokumenterer hele deres værdikæde – og her indgår deres bank kunder.
“Banken begejstret. Banken skal jo også redegøre for sig selv og har noget ud af, at vi viser noget samfundsansvar”, fortæller Jacob om hans oplevelse.
“Vi er som landmænd meget afhængige af, at der er noget opbakning til at vi dyrker jorden. Vi vil gerne vise, at vi gør nogle ting, som rækker udover vores landbrug”, slutter Jacob interviewet af med.
Kirsten Marie står også klar til at hjælpe dig i gang med ESG-arbejdet. Du kan læse mere om ESG her.
Vil du vide mere?
virksomhedsrådgiver
23225102
kmr@agrovi.dk
interview
vi er som landmænd meget afhængige af, at der er opbakning til at vi dyrker jorden
esg-rapporten er ikke bare et krav, men en mulighed for at du kan vise, at du arbejder med aktiviteter der er udover ens eget landbrug. dette gik op for jacob skovgaard, da han først gik i gang med esg-arbejdet:
"esg føles lidt som et krav, som alt muligt andet, men det kan være med til at vise, at man tænker over det omkringliggende - det er lidt udover lige ens eget landbrug"
dog underkender jacob ikke, at det kan være svært at komme i gang med arbejdet. esg kan hurtigt virke overvældende med de mange krav og muligheder, der er. her er det vigtigt at du udvælger, hvad du mener, der giver mest mening for dig og dit landbrug. for jacob hjalp det at søge professionel hjælp til at komme i gang, da han anerkendte at man hurtigt kom til at nedprioritere ens esg:
"det er sikkert noget, man godt selv kan få lavet, men det er svært at få taget hul på. der er altid noget andet, som haster, eller som man lige synes er mere spændende eller nemmere at gå i gang med.
det hjalp at lave en aftale med dig, så vi fik det gjort. og det har helt klart gjort det 10 gange nemmere med dine eksempler på, hvordan man kan gøre og skabelonen, så glider det hele lidt nemmere", fortæller jacob til agrovis esg-rådgiver kirsten marie risbjerg.
derudover har jacob allerede mærket fordelene ved at få et udefra-ind perspektiv på eget landbrug.
"det sætter lidt andre tanker i gang i stedet for kun lige at have fokus på produktionstal og det økonomiske. man kan reflektere over, at man kan gøre nogle gode ting overfor naboerne. vi kan hjælpe nogle unge mennesker med at komme i gang med en uddannelse, selv de ellers har haft det svært bogligt. det at komme til at arbejde med dyrene hjælper. vi ser vores landbrug bredere."
esg handler ikke bare om miljø og klima. en stor del af esg-arbejdet handler om medarbejderne og medarbejdernes trivsel. som jacob fortæller, at esg-arbejdet hjulpet med at indse, at man kan hjælpe sine ansatte med videreuddannelse og uddannelse. dette er ikke kun godt fro fastholdelsen af de dygtige og engagerede medarbejdere, men også for at tiltrække de dygtige landmænd.
derudover sætter banker nu krav til esg, da bankerne selv skal dokumenterer hele deres værdikæde - og her indgår deres bank kunder.
"banken begejstret. banken skal jo også redegøre for sig selv og har noget ud af, at vi viser noget samfundsansvar", fortæller jacob om hans oplevelse.
"vi er som landmænd meget afhængige af, at der er noget opbakning til at vi dyrker jorden. vi vil gerne vise, at vi gør nogle ting, som rækker udover vores landbrug", slutter jacob interviewet af med.
kirsten marie står også klar til at hjælpe dig i gang med esg-arbejdet. du kan læse mere om esg her.
vil du vide mere?
[contact-person contact_id="25335"]
https://www.agrovi.dk/contact/kirsten-marie-risbjerg/