Skip to main content

Skal du købe bolig? Husk rådgiverforbeholdet, før du skriver under på købsaftalen

Købsaftalen er den juridiske kontrakt i en bolighandel. Den er ofte udarbejdet af sælgers ejendomsmægler og indeholder typisk oplysninger omkring købesummen, overtagelsesdag, udbetaling og tidsfrister.

 

Fortrydelsesret?                                                                    

Køber du en landbrugsejendom, er du ikke omfattet af de samme reglerne om fortrydelsesret, som ellers kendes ved køb af andre boligformer.

Køber du en ejerbolig i form af f.eks. parcelhus, sommerhus eller andelsbolig, gælder fortrydelsesretten. Fristen regnes fra det tidspunkt, hvor sælger accepterer købers tilbud og underskriver købsaftalen. Lovgivningen giver dig som køber en frist på 6 hverdage til at fortryde din underskrift på købsaftalen. Vil du gøre brug for fortrydelsesretten, skal du betale en godtgørelse til sælger på 1 procent af købesummen.

 

Indsæt et rådgiverforbehold og undgå at betale godtgørelse

Har du i købsaftalen indsat et rådgiverforbehold, kan du vælge at fortryde dit køb uden at skulle betale en godtgørelse til sælger. Fristen aftales typisk til 6 hverdage, men kan godt være både kortere eller længere.

Med et rådgiverforbehold giver du dig selv mulighed for at overveje købet på ny, efter du sammen med din rådgiver har gennemgået købsaftalen og handlens dokumenter. Vælger du i samråd med din rådgiver at gøre brug af dit rådgiverforbehold, bortfalder handlen.

 

Gennemgang af købsaftalen med din rådgiver

Mange købere vælger derfor at få en jurist til at gennemgå købsaftalen og handlens øvrige dokumenter. Vi ser bl.a. på særlige formuleringer og aftaler i købsaftalen, pris, herunder fx indholdet i tilstands- og elrapporter, eventuelle servitutter, lokalplaner mv. Dette for at sikre, at du ved hvad du køber, og at alle formaliteter er i orden.

 

Overvejer du at købe bolig, er du velkommen til at kontakte Ejendom & Jura tlf. 48 22 52 72 for juridisk rådgivning.

Hvad kan vi hjælpe
dig med?

  T: 48 22 52 00
  agrovi@agrovi.dk

11
marts
Fra Tanke til Salg
Hvis du har besluttet at sælge din landbrugsejendom, er der mange forskellige økonomiske, juridiske, salgsmæssige og personlige overvejelser, du skal…
14
marts
Netværksmøde: Biostimulanter – hvordan?
Biostimulanter er det nye og åbner for en lang række af muligheder! Men hvordan bruger vi dem i praksis og…
15
april
Jeg en gård mig købe vil – Hillerød
JEG EN GÅRD MIG KØBE VIL – HILLERØD Interessen for at flytte på landet er stor. Det at bo på…
26
juni
Studietur til Groundswell-messen i England
Vi gentager succesen med en studietur til Groundswell-messen i England i slutningen af juni med besøg på 3 forskellige landbrug,…

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0