Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

R2 Rottekursus (Ringsted)

10. februar 2022 kl. 8:00 - 16:00

1795DKK

RINGSTED

Få en autorisation til selv at udføre rottebekæmpelse på din erhvervsejendom. Alt, hvad du behøver gøre, er at gennemføre et 1-dags kursus (R2-kursus) med tilhørende eksamen. På kurset undervises du i blandt andet i rotternes biologi og forebyggelse samt sikker håndtering af rottegift, så du som ejer vil have mulighed for selv at bekæmpe rotter med gift, hvis der skulle komme rotter på ejendommen.

Kursusindhold

På kurset lægges vægt på praktiske problemer som fx belysning af årsager til rottetilhold, vurdering af bestandstørrelse og valg af bekæmpelsesmetode. Det overordnede pensum er:

 • Lovgrundlag
 • Rotters biologi og kendetegn
 • Forebyggelse og bekæmpelse i praksis
 • Vejledning til registrering i MAB (Miljøstyrelsens Autorisationssystem til brug af Bekæmpelsesmidler)

Adgangskrav

Du skal være ejer af den virksomhed, der ejer ejendommen(e), hvor rottebekæmpelsen efterfølgende skal udføres, og virksomheden skal være personligt ejet. Dvs. man kan ikke erhverve en R2-autorisation, hvis man driver et selskab, da man her betragtes som leder og ikke som ejer.

For, at du kan deltage på kurserne, skal du desuden kunne dokumentere, at du har gennemført uddannelse eller kursus, hvori følgende emner indgår:

 • Lovgivning om kemikalier.
 • Arbejdsmiljø og personlige værnemidler.
 • Anvendelse af kemikalier, herunder læsning og forståelse af etikette.

Som eksempel kan nævnes at landmænd, der har sprøjtecertifikat, har adgang til kurset, men også andre kurser kan være adgangsgivende.

Varighed og gyldighed

Kurset varer 7,5 timer inklusiv eksamen og ½ times frokostpause. Eksamensprøven er skriftlig og skal bestås for at opnå autorisationen. Prøven vil foregå på papir afslutningsvist på kursusdagen.

Hvis du er ordblind, vil der i forbindelse med eksamen være mulighed for at få hjælp til at få læst eksamensspørgsmålene højt. Noter venligst ved tilmelding, om du har behov for hjælp.

R2-autorisationen er gyldig i højest fem år, og skal fornys via et opfølgningskursus.

HUSK at medbringe Sprøjtebeviset/sprøjtecertifikatet (eller andet uddannelsesbevis jf. de tre adgangskrav) på kursusdagen, som bevis på at du opfylder adgangskravene. Du kan også medbringe en udskrift fra MAB, hvor der er angivet, om du har et lovligt sprøjtebevis.

Forudsat du har bestået eksamen indberetter Agrovi dig samtidig til Miljøstyrelsen, hvorefter du selv skal registrere din autorisation i MAB.

Prisen for registrering i MAB er 230,- kr. som betales direkte i forbindelse med registreringen. Er du allerede registreret i MAB i forvejen, kan du se bort fra denne del.

katrine lundgreen brix
marketing
21762097

klu@agrovi.dk

ringsted få en autorisation til selv at udføre rottebekæmpelse på din erhvervsejendom. alt, hvad du behøver gøre, er at gennemføre et 1-dags kursus (r2-kursus) med tilhørende eksamen. på kurset undervises du i blandt andet i rotternes biologi og forebyggelse samt sikker håndtering af rottegift, så du som ejer vil have mulighed for selv at bekæmpe rotter med gift, hvis der skulle komme rotter på ejendommen. kursusindhold på kurset lægges vægt på praktiske problemer som fx belysning af årsager til rottetilhold, vurdering af bestandstørrelse og valg af bekæmpelsesmetode. det overordnede pensum er:
 • lovgrundlag
 • rotters biologi og kendetegn
 • forebyggelse og bekæmpelse i praksis
 • vejledning til registrering i mab (miljøstyrelsens autorisationssystem til brug af bekæmpelsesmidler)
adgangskrav du skal være ejer af den virksomhed, der ejer ejendommen(e), hvor rottebekæmpelsen efterfølgende skal udføres, og virksomheden skal være personligt ejet. dvs. man kan ikke erhverve en r2-autorisation, hvis man driver et selskab, da man her betragtes som leder og ikke som ejer. for, at du kan deltage på kurserne, skal du desuden kunne dokumentere, at du har gennemført uddannelse eller kursus, hvori følgende emner indgår:
 • lovgivning om kemikalier.
 • arbejdsmiljø og personlige værnemidler.
 • anvendelse af kemikalier, herunder læsning og forståelse af etikette.
som eksempel kan nævnes at landmænd, der har sprøjtecertifikat, har adgang til kurset, men også andre kurser kan være adgangsgivende. varighed og gyldighed kurset varer 7,5 timer inklusiv eksamen og ½ times frokostpause. eksamensprøven er skriftlig og skal bestås for at opnå autorisationen. prøven vil foregå på papir afslutningsvist på kursusdagen. hvis du er ordblind, vil der i forbindelse med eksamen være mulighed for at få hjælp til at få læst eksamensspørgsmålene højt. noter venligst ved tilmelding, om du har behov for hjælp. r2-autorisationen er gyldig i højest fem år, og skal fornys via et opfølgningskursus. husk at medbringe sprøjtebeviset/sprøjtecertifikatet (eller andet uddannelsesbevis jf. de tre adgangskrav) på kursusdagen, som bevis på at du opfylder adgangskravene. du kan også medbringe en udskrift fra mab, hvor der er angivet, om du har et lovligt sprøjtebevis. forudsat du har bestået eksamen indberetter agrovi dig samtidig til miljøstyrelsen, hvorefter du selv skal registrere din autorisation i mab. prisen for registrering i mab er 230,- kr. som betales direkte i forbindelse med registreringen. er du allerede registreret i mab i forvejen, kan du se bort fra denne del.
https://www.agrovi.dk/contact/katrine-lundgreen/

Detaljer

Dato:
10. februar 2022
Tidspunkt:
8:00 - 16:00
Pris:
1795DKK
Begivenhed Kategori:

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
R2 Rottekursus (Ringsted)
1.795,00 DKK
17 ledige

Sted

Balstrupvej 90
Ringsted, 4100
Telefon:
48225200

AGROVI NORD

KONTORADRESSE:
Industrivænget 22
3400 Hillerød

T: 48 22 52 00

AGROVI MIDT

KONTORADRESSE:
Balstrupvej 90
4100 Ringsted

T: 48 22 52 00

AGROVI VEST

KONTORADRESSE:
Tuse Næs Vej 7
4300 Holbæk

T: 48 22 52 00

AGROVI SYD

KONTORADRESSE:
Hollandiavej 4
4840 Nr. Alslev

T: 48 22 52 00


Translate »
Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0