Skip to main content

Har I styr på APV’en inden højsæsonen?

Uanset hvilken branche, man arbejder i, er et sikkert arbejdsmiljø afgørende for både trivsel, økonomien og produktiviteten. I landbruget, hvor der er særlige risici forbundet med arbejdet, er det endnu vigtigere at have styr på Arbejdspladsvurderingen (APV), som er med til at sikre, at alle arbejder under sikre forhold.

ArbejdsPladsVurdering: Hjørnestenen i et sikkert arbejdsmiljø

At have styr på APV’en betyder ikke blot at opfylde lovgivningen, det er også et skridt mod at skabe en tryg og sikker arbejdsplads, især i landbruget, hvor arbejdet ofte indebærer håndtering af farlige kemikalier, store dyr, brug af tunge landbrugsmaskiner, samt ikke mindst skiftende og komplekse arbejdsopgaver.

Derudover er god sikkerhed og godt arbejdsmiljø essentiel ift. at skabe en attraktiv arbejdsplads med gode medarbejdere, samtidig med at det er med til at fastholde medarbejderne. Ved at udføre en APV og have et overblik over mulige faldgrupper og forbedringsområder, kan man være på forkant og forebygge mulige ulykker. Dette skaber sikkerhed og tryghed, når man som medarbejder møder på arbejde.

Det er et krav at APV´en opdatere hvert 3. år, og husk, at den skal være skriftlig. Derudover skal dele af APV’en ajourføres årligt, fx maskineftersyn og arbejdsmiljødrøftelser.

Arbejdsmiljødrøftelser er en mulighed for at diskutere eventuelle udfordringer eller forbedringsmuligheder i arbejdsmiljøet. Med de særlige risici i landbruget er det vigtigt at minde om behovet for sikkerhed ved håndtering af dyr, korrekt brug af beskyttelsesudstyr og værnemidler, samt forebyggelse af arbejdsrelaterede skader.

Arbejdstilsynets skærpede tilsyn:

Arbejdstilsynet har skærpet deres tilsynsindsats for landbrug. Det skyldes især de mange dokumenterede arbejdsulykker i landbruget, og fremadrettet vil de fleste tilsyn fra arbejdstilsynet være uvarslede. Derfor er det ekstra vigtigt at have styr på APV´en og det gode arbejdsmiljø, så man er godt forberedt til et komme de tilsyn.

Når der er styr på APV’en, er der ikke den samme bekymring i forbindelse med tilsynet, som typisk går meget lettere.

Ønsker I hjælp med at komme i mål med jeres APV, så er Ann hos Agrovi klar til at hjælpe jer.

Ann Frost, Miljø- og Arbejdsmiljøkonsulent, Agrovi
E-mail:
afr@agrovi.dk
Tlf.: 51 79 74 84

Hvad kan vi hjælpe
dig med?

  T: 48 22 52 00
  agrovi@agrovi.dk

06
juni
Opfølgning på så-demo på Gyllingenæs
Den 6. juni følger vi op på den store sådemo på Gyllingnæs Kom med en tur i marken på Gyllingnæs,…
26
juni
Studietur til Groundswell-messen i England
Studietur om regenerativ dyrkning i slutningen af juni med en hel dag på Groundswell Festival Igen i år arrangerer Agrovi…

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0