Skip to main content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sådemonstration Gyllingnæs

7. september 2023 kl. 15:30 - 21:00

Gratis
Sådemonstration Agrovi 2023

Sådemonstration på Gyllingnæs D. 7 september kl. 15:30-21:00

Vi gentager succesen fra den 7. august på Ennergård!

Den 7. august var 11 direkte såmaskiner på besøg på Ennergård, lidt udenfor Horsens. Her blev der etableret vinterraps direkte i stubben efter vinterbyg og vi har nu 11 parceller med vinterraps som vi glæder os til at følge i løbet af vækstsæsonen.
Men vi stopper ikke her… vi gør det nemlig igen! Denne gang sår vi vinterhvede, direkte i rapsstubben på Gyllingnæs udenfor Odder, så vi også har en masse spændende hvede-parceller at følge.

Kan den direkte vej være en af løsningerne på stigende græsukrudtstryk, højere biodiversitet, mindre CO2-udledning og en bedre bundlinje?

I en tid med fokus på klima, CO2-udledning, bæredygtighed, biodiversitet, græsukrudt og højere omkostningerne, er det vigtigt at man overvejer mulighederne for sin planteavl. Vi har derfor besluttet at gentage succesen fra 2021 med en så-demonstration omhandlende netop disse emner.

Vi har inviteret 12 såmaskiner som alle er specialiseret i direkte såning, til at så vinterhvede direkte i stubben efter vinterraps, på Gyllingnæs ved Odder. Tanken bag denne demonstration er at vise et bredt udsnit af muligheder for direkte såning og derfor vil både skiveskær, tandskær, strip-till og rækkesåning være repræsenteret ved denne demonstration. Alle maskiner får en parcel hver á 24×400 meter og netop disse parceller vil være omdrejningspunktet for kommende arrangementer i løbet af 2023/2024.
Udsædmængden vil blive kontrolleret og vejet af, så alle vilkår er ens indenfor hver type af så-system og alle usikkerheder blandt parcellerne er registreret og dokumenteret.

En ting er såningen..

Så-demonstrationen er grundlaget for det opfølgende arbejde vi har tænkt os at lave i løbet af hele vækstsæsonen. Det kommer til at handle om plantetal, ukrudtsfremspiring, sideskud og sidst men ikke mindst, udbytte. Parcellerne bliver anlagt således at vi kan høste dem enkeltvis med fulde skår og dermed få et billede af parcellernes endelig resultat.
Alle data fra demonstrationen bliver samlet sammen og vil i løbet af året blive offentliggjort i form af markvandringer, videoer og artikler. Alt sammen for at dele erfaringer og skabe inspiration.

Opfølgende arrangementer i 2023/2024

I løbet af efteråret 2023 vil vi afholde en markvandring med mulighed for at komme ud og se de forskellige parceller og deres udvikling.

Tilmeld dig arrangementet

Af hensyn til forplejning er tilmelding nødvendigt.
Det er naturligvis helt gratis!

Andreas Skov Rasmussen

Planteavlskonsulent Mark-, sprøjte-, og gødningsplanlægning, Marksyn, Conservation Agriculture, GMSR 48225271 22329865 asr@agrovi.dk
andreas skov rasmussen
planteavlskonsulent
48225271
22329865
asr@agrovi.dk
mark-, sprøjte-, og gødningsplanlægning, marksyn, conservation agriculture, gmsr

sådemonstration på gyllingnæs d. 7 september kl. 15:30-21:00

vi gentager succesen fra den 7. august på ennergård! den 7. august var 11 direkte såmaskiner på besøg på ennergård, lidt udenfor horsens. her blev der etableret vinterraps direkte i stubben efter vinterbyg og vi har nu 11 parceller med vinterraps som vi glæder os til at følge i løbet af vækstsæsonen. men vi stopper ikke her… vi gør det nemlig igen! denne gang sår vi vinterhvede, direkte i rapsstubben på gyllingnæs udenfor odder, så vi også har en masse spændende hvede-parceller at følge. kan den direkte vej være en af løsningerne på stigende græsukrudtstryk, højere biodiversitet, mindre co2-udledning og en bedre bundlinje? i en tid med fokus på klima, co2-udledning, bæredygtighed, biodiversitet, græsukrudt og højere omkostningerne, er det vigtigt at man overvejer mulighederne for sin planteavl. vi har derfor besluttet at gentage succesen fra 2021 med en så-demonstration omhandlende netop disse emner. vi har inviteret 12 såmaskiner som alle er specialiseret i direkte såning, til at så vinterhvede direkte i stubben efter vinterraps, på gyllingnæs ved odder. tanken bag denne demonstration er at vise et bredt udsnit af muligheder for direkte såning og derfor vil både skiveskær, tandskær, strip-till og rækkesåning være repræsenteret ved denne demonstration. alle maskiner får en parcel hver á 24x400 meter og netop disse parceller vil være omdrejningspunktet for kommende arrangementer i løbet af 2023/2024. udsædmængden vil blive kontrolleret og vejet af, så alle vilkår er ens indenfor hver type af så-system og alle usikkerheder blandt parcellerne er registreret og dokumenteret. en ting er såningen.. så-demonstrationen er grundlaget for det opfølgende arbejde vi har tænkt os at lave i løbet af hele vækstsæsonen. det kommer til at handle om plantetal, ukrudtsfremspiring, sideskud og sidst men ikke mindst, udbytte. parcellerne bliver anlagt således at vi kan høste dem enkeltvis med fulde skår og dermed få et billede af parcellernes endelig resultat. alle data fra demonstrationen bliver samlet sammen og vil i løbet af året blive offentliggjort i form af markvandringer, videoer og artikler. alt sammen for at dele erfaringer og skabe inspiration. opfølgende arrangementer i 2023/2024 i løbet af efteråret 2023 vil vi afholde en markvandring med mulighed for at komme ud og se de forskellige parceller og deres udvikling. tilmeld dig arrangementet af hensyn til forplejning er tilmelding nødvendigt. det er naturligvis helt gratis!
https://www.agrovi.dk/contact/andreas-skov-rasmussen/

Detaljer

Dato:
7. september 2023
Tidspunkt:
15:30 - 21:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er endnu ikke tilgængelige

Sted

Søbyvej 15
Odder, 8300

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0