Skip to main content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sådemonstration – Ennergård

7. august 2023 kl. 15:30 - 21:00

Sådemonstration Agrovi 2023

Kan den direkte vej være en af løsningerne på stigende græsukrudtstryk, højere biodiversitet, mindre CO2-udledning og en bedre bundlinje?

I en tid med fokus på klima, CO2-udledning, bæredygtighed, biodiversitet, græsukrudt og højere omkostningerne, er det vigtigt at man overvejer mulighederne for sin planteavl. Vi har derfor besluttet at gentage succesen fra 2021 med en så-demonstration omhandlende netop disse emner.

Vi har inviteret 13 såmaskiner som alle er specialiseret i direkte såning, til at så raps direkte i stubben efter vinterbyg, på Ennergård ved Horsens. Tanken bag denne demonstration er at vise et bredt udsnit af muligheder for direkte såning og derfor vil både skiveskær, tandskær, strip-till og rækkesåning være repræsenteret ved denne demonstration. Alle maskiner får en parcel hver á 24×400 meter og netop disse parceller vil være omdrejningspunktet for kommende arrangementer i løbet af 2023/2024.
Såsæd, gødning, så-dybde, vil alt sammen blive kontrolleret og vejet af, så alle vilkår er ens indenfor hver type af så-system og alle usikkerheder blandt parcellerne er registreret og dokumenteret.

En ting er såningen..

Så-demonstrationen er grundlaget for det opfølgende arbejde vi har tænkt os at lave i løbet af hele vækstsæsonen. Det kommer til at handle om plantetal, ukrudtsfremspiring, sideskud og sidst men ikke mindst, udbytte. Parcellerne bliver anlagt således at vi kan høste dem enkeltvis med fulde skår og dermed få et billede af parcellernes endelig resultat.
Alle data fra demonstrationen bliver samlet sammen og vil i løbet af året blive offentliggjort i form af markvandringer, videoer og artikler. Alt sammen for at dele erfaringer og skabe inspiration.

Opfølgende arrangementer i 2023/2024

I løbet af efteråret 2023 vil vi afholde en markvandring med mulighed for at komme ud og se de forskellige parceller og deres udvikling.

Programmet for sådemonstration:

  • Demonstration af maskiner
  • Grill og kolde drikkevarer
  • Oplæg v/ Agrovi

Tilmelding ikke nødvendig.

Andreas Skov Rasmussen

Planteavlskonsulent Mark-, sprøjte-, og gødningsplanlægning, Marksyn, Conservation Agriculture, GMSR 48225271 22329865 asr@agrovi.dk
andreas skov rasmussen
planteavlskonsulent
48225271
22329865
asr@agrovi.dk
mark-, sprøjte-, og gødningsplanlægning, marksyn, conservation agriculture, gmsr
kan den direkte vej være en af løsningerne på stigende græsukrudtstryk, højere biodiversitet, mindre co2-udledning og en bedre bundlinje? i en tid med fokus på klima, co2-udledning, bæredygtighed, biodiversitet, græsukrudt og højere omkostningerne, er det vigtigt at man overvejer mulighederne for sin planteavl. vi har derfor besluttet at gentage succesen fra 2021 med en så-demonstration omhandlende netop disse emner. vi har inviteret 13 såmaskiner som alle er specialiseret i direkte såning, til at så raps direkte i stubben efter vinterbyg, på ennergård ved horsens. tanken bag denne demonstration er at vise et bredt udsnit af muligheder for direkte såning og derfor vil både skiveskær, tandskær, strip-till og rækkesåning være repræsenteret ved denne demonstration. alle maskiner får en parcel hver á 24x400 meter og netop disse parceller vil være omdrejningspunktet for kommende arrangementer i løbet af 2023/2024. såsæd, gødning, så-dybde, vil alt sammen blive kontrolleret og vejet af, så alle vilkår er ens indenfor hver type af så-system og alle usikkerheder blandt parcellerne er registreret og dokumenteret. en ting er såningen.. så-demonstrationen er grundlaget for det opfølgende arbejde vi har tænkt os at lave i løbet af hele vækstsæsonen. det kommer til at handle om plantetal, ukrudtsfremspiring, sideskud og sidst men ikke mindst, udbytte. parcellerne bliver anlagt således at vi kan høste dem enkeltvis med fulde skår og dermed få et billede af parcellernes endelig resultat. alle data fra demonstrationen bliver samlet sammen og vil i løbet af året blive offentliggjort i form af markvandringer, videoer og artikler. alt sammen for at dele erfaringer og skabe inspiration. opfølgende arrangementer i 2023/2024 i løbet af efteråret 2023 vil vi afholde en markvandring med mulighed for at komme ud og se de forskellige parceller og deres udvikling. programmet for sådemonstration:
  • demonstration af maskiner
  • grill og kolde drikkevarer
  • oplæg v/ agrovi
tilmelding ikke nødvendig.
https://www.agrovi.dk/contact/andreas-skov-rasmussen/

Detaljer

Dato:
7. august 2023
Tidspunkt:
15:30 - 21:00

Sted

Silkeborgvej 358
Horsens, 8700

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0