Skip to main content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Opfølgning på så-demo på Gyllingenæs

6. juni kl. 13:00 - 15:00

Gratis

Den 6. juni følger vi op på den store sådemo på Gyllingnæs

Kom med en tur i marken på Gyllingnæs, torsdag den 6. juni klokken 13.00-15.00 hvor vi tager et kig på hvedeparcellerne og fortæller om udviklingen heri.

I efteråret 2023 havde vi 10 såmaskiner på besøg hos Gyllingnæs. Opgaven lød på direkte såning af hvede i rapsstub og alle 10 maskiner fik etableret deres parceller. De 10 såmaskiner var nøje udvalgt og med fokus på både skiveskær, tandskær og strip-till etablering, har vi nu 10 spændende parceller med samme forudsætninger, men med forskellige etableringsmetoder.

Til opfølgningsmødet d. 6/6 skal vi blandt andet se på:

  1. Hvilken maskine har klaret sig bedste gennem det våde efterår og den våde vinter?
  2. Har vi fået noget for at tildele DAP-gødning ved såning i de forskellige maskiner, og er der stor forskel mellem tildeling i strip-till og no-till?
  3. Hvilket plantetal har været det optimale ved såning for at vi opnår 800 aks ved høst?
  4. Se forskellen mellem at give 0 og 60 kg N i for af DAP i efteråret?

Der er lagt op til spændende observationer og god debat inden vi kommer frem til høst hvor parcellerne skal gøres op, så kig forbi Søbyvej 15, 8300 Odder og se de spændende parceller.

Vi tager kage og en tår at drikke med i marken – vel mødt!

jeppe grabow olesen
planteavlskonsulent

61744507
jgo@agrovi.dk

den 6. juni følger vi op på den store sådemo på gyllingnæs

kom med en tur i marken på gyllingnæs, torsdag den 6. juni klokken 13.00-15.00 hvor vi tager et kig på hvedeparcellerne og fortæller om udviklingen heri. i efteråret 2023 havde vi 10 såmaskiner på besøg hos gyllingnæs. opgaven lød på direkte såning af hvede i rapsstub og alle 10 maskiner fik etableret deres parceller. de 10 såmaskiner var nøje udvalgt og med fokus på både skiveskær, tandskær og strip-till etablering, har vi nu 10 spændende parceller med samme forudsætninger, men med forskellige etableringsmetoder. til opfølgningsmødet d. 6/6 skal vi blandt andet se på:
  1. hvilken maskine har klaret sig bedste gennem det våde efterår og den våde vinter?
  2. har vi fået noget for at tildele dap-gødning ved såning i de forskellige maskiner, og er der stor forskel mellem tildeling i strip-till og no-till?
  3. hvilket plantetal har været det optimale ved såning for at vi opnår 800 aks ved høst?
  4. se forskellen mellem at give 0 og 60 kg n i for af dap i efteråret?
der er lagt op til spændende observationer og god debat inden vi kommer frem til høst hvor parcellerne skal gøres op, så kig forbi søbyvej 15, 8300 odder og se de spændende parceller. vi tager kage og en tår at drikke med i marken – vel mødt!

https://www.agrovi.dk/contact/jeppe-grabow-olesen/

Detaljer

Dato:
6. juni
Tidspunkt:
13:00 - 15:00
Pris:
Gratis

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Sådemo på Gyllingenæs
0,00 kr. excl. moms
Ubegrænset

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0