Skip to main content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Implementering af præcisionslandbrug på Sandager Skovgård

25. oktober 2023 kl. 14:00 - 17:00

Gratis
Præcisionslandbrug. Agrovi

Kom med til en spændende eftermiddag i præcisionens tegn når vi kigger nærmere på den praktiske implementering.

I løbet af eftermiddagen kommer vi omkring:

  • Implementeringen i praksis
  • Udfordringer og gode fif
  • Økonomiske beregninger
  • Demonstration af præcisionsudstyret

Så vil du i gang med præcisionsjordbug, vide mere eller er du bare nysgerrig, så kom forbi.

Der er begrænset pladser, så tilmelding er nødvendig. Tilmeldingsfrist d. 20/10.

 

Sandager Skovgaard som ligger ved Kværndrup på Fyn, omfatter ca. 1.100 hektar planteavl med sædskifte bestående af korn, raps, frøgræs og hestebønner. Ejendommen består af meget forskellige jord og kuperede marker, samtidig drives der en stor griseproduktion og der udbringes derfor også rigtig meget gylle. Disse faktorer gør ejendommen ideel til graduering af kvælstof og udsæd, og vi tror derfor på at vi vil kunne se en stor forskel i brugen af vækstreguleringsmidler. Samtidig er ejendommen i besiddelse af en marksprøjte med enkeltdyse-afluk og derfor forventer vi også en stor besparelse på herbicid-delen.

Gennem projektet sikres en fuld implementering af præcisionsteknologi på ejendommene. Det vil sige beregning på effektivitet i marken (faste kørespor, udtagning af hjørner og kiler), graduering af inputstoffer som kvælstof, udsæd, vækstregulering og fungicider, samt teknologi til spotsprøjtning. Også datamanagement vil være en væsentlig faktor i indarbejdelsen af præcisionslandbrug.

Formålet med projektet er at reducere pesticidforbruget og det er forventningen, at vi kan reducere forbruget af visse herbicider med 60-80%. Derudover forventes graduering af udsæd og gødning at sikre en mere ensartet og veludviklet afgrøde, hvilket vil give afgrøden en bedre konkurrenceevne overfor ukrudt, en større modstandsdygtighed overfor svampeangreb og ikke mindst et reduceret behov for vækstregulering. Graduering vil dermed indirekte kunne bidrage til en reduktion i behovet for pesticidanvendelse, men det er vanskeligt at vurdere i hvilket omfang. Det er målet og forventningen, at der kan opnås en reduktion i pesticidforbruget, uden at udbyttet reduceres, hvilket er vigtigt både ud fra en samfundsøkonomisk og driftsøkonomisk vinkel.

Arrangementet gennemføres som led i IPM projektet: Præcisionslandbrug fuldt integreret. Projektet er finansieret af Miljøministeriet

Miljøministeriet

Andreas Skov Rasmussen

Planteavlskonsulent Mark-, sprøjte-, og gødningsplanlægning, Marksyn, Conservation Agriculture, GMSR 48225271 22329865 asr@agrovi.dk
andreas skov rasmussen
planteavlskonsulent
48225271
22329865
asr@agrovi.dk
mark-, sprøjte-, og gødningsplanlægning, marksyn, conservation agriculture, gmsr
kom med til en spændende eftermiddag i præcisionens tegn når vi kigger nærmere på den praktiske implementering. i løbet af eftermiddagen kommer vi omkring:
  • implementeringen i praksis
  • udfordringer og gode fif
  • Økonomiske beregninger
  • demonstration af præcisionsudstyret
så vil du i gang med præcisionsjordbug, vide mere eller er du bare nysgerrig, så kom forbi. der er begrænset pladser, så tilmelding er nødvendig. tilmeldingsfrist d. 20/10.   sandager skovgaard som ligger ved kværndrup på fyn, omfatter ca. 1.100 hektar planteavl med sædskifte bestående af korn, raps, frøgræs og hestebønner. ejendommen består af meget forskellige jord og kuperede marker, samtidig drives der en stor griseproduktion og der udbringes derfor også rigtig meget gylle. disse faktorer gør ejendommen ideel til graduering af kvælstof og udsæd, og vi tror derfor på at vi vil kunne se en stor forskel i brugen af vækstreguleringsmidler. samtidig er ejendommen i besiddelse af en marksprøjte med enkeltdyse-afluk og derfor forventer vi også en stor besparelse på herbicid-delen. gennem projektet sikres en fuld implementering af præcisionsteknologi på ejendommene. det vil sige beregning på effektivitet i marken (faste kørespor, udtagning af hjørner og kiler), graduering af inputstoffer som kvælstof, udsæd, vækstregulering og fungicider, samt teknologi til spotsprøjtning. også datamanagement vil være en væsentlig faktor i indarbejdelsen af præcisionslandbrug. formålet med projektet er at reducere pesticidforbruget og det er forventningen, at vi kan reducere forbruget af visse herbicider med 60-80%. derudover forventes graduering af udsæd og gødning at sikre en mere ensartet og veludviklet afgrøde, hvilket vil give afgrøden en bedre konkurrenceevne overfor ukrudt, en større modstandsdygtighed overfor svampeangreb og ikke mindst et reduceret behov for vækstregulering. graduering vil dermed indirekte kunne bidrage til en reduktion i behovet for pesticidanvendelse, men det er vanskeligt at vurdere i hvilket omfang. det er målet og forventningen, at der kan opnås en reduktion i pesticidforbruget, uden at udbyttet reduceres, hvilket er vigtigt både ud fra en samfundsøkonomisk og driftsøkonomisk vinkel. arrangementet gennemføres som led i ipm projektet: præcisionslandbrug fuldt integreret. projektet er finansieret af miljøministeriet miljøministeriet
https://www.agrovi.dk/contact/andreas-skov-rasmussen/

Detaljer

Dato:
25. oktober 2023
Tidspunkt:
14:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige

Sted

Faaborgvej 46,
Kværndrup , 5772

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0