Skip to main content

Agrovidagen 2023 – biostimulanter og præcisionslandbrug

Igen i år blev endnu en spændende Agrovidag afholdt på Knudstrupgård med mange interessante oplæg fra Syngenta, Flex Fertilizer, Brøns Group og FarmBackup, samt fra vores egne konsulenter. I år var fokus på biostimulanter, præcisionslandbrug og dyrkningsmetoder, som både er miljømæssigt, klimamæssigt og økonomisk bæredygtige, som har for mål at understøtte en god og tilfredsstillende bundlinje.

Agrovis konsulenter havde gæsterne med ude i marken og fortalte om status på årets markforsøg, der handler om mulighederne for at reducere input f.eks. igennem companion crops, biostimulanter og bladgødskning. I rapsen handlede forsøget om companion crops, hvor raps blev sået sammen med bl.a. boghvede, alexandrinerkløver og hestebønner for at mindske ukrudtstrykket, spare på herbiciderne og vedligeholde mycorrhiza. I vinterhveden var hovedbudskabet at tilpasse fungicidstrategien til de givne forhold for året og derudover at undersøge muligheden for at reducere yderligere i dosis ved at kombinere fungicidbehandlinger med biostimulanter, der potentielt øger effektiviteten af fungicidet. Forskellige mængder startgødninger i kombination med udkørsel af aminosyrer blev gennemgået i vårbyggen, hvor et større forsøg er anlagt. De endelige resultater for alle forsøgene kommer ud til efteråret, hvor vi afholder Sund Jord.

Det var en vellykket dag, hvor der var stor interesse for de forskellige forsøg og indlæg, med mange gode spørgsmål og diskussioner. Dagen blev rundet af med en ristet fra pølsevognen, og gode snakke med de mange interessante virksomheder, der havde stand på dagen.

Tak til alle der deltog, og til Søren Ilsøe for at huse arrangementet.

Også en særlig tak til Syngenta for sponsorat, samt til alle standholdere der var med:

Syngenta – syngenta.com

Agreena – agreena.com

FLEX Fertilizer System – flex-fertilizer.com

FRDK – frdk.dk

DEKALB – dekalb.dk/home

Bioenergy LT – bioenergy.lt/en

FarmBackup – farmbackup.dk

CORTEVA agriscience – corteva.dk

Fmr – fmr.dk

Brøns Group – bronsgroup.com

BioNutria – bionutria.dk

Jordakademiet – jordakademiet.dk

Hvad kan vi hjælpe
dig med?

  T: 48 22 52 00
  agrovi@agrovi.dk

11
marts
Fra Tanke til Salg
Hvis du har besluttet at sælge din landbrugsejendom, er der mange forskellige økonomiske, juridiske, salgsmæssige og personlige overvejelser, du skal…
14
marts
Netværksmøde: Biostimulanter – hvordan?
Biostimulanter er det nye og åbner for en lang række af muligheder! Men hvordan bruger vi dem i praksis og…
15
april
Jeg en gård mig købe vil – Hillerød
JEG EN GÅRD MIG KØBE VIL – HILLERØD Interessen for at flytte på landet er stor. Det at bo på…
26
juni
Studietur til Groundswell-messen i England
Vi gentager succesen med en studietur til Groundswell-messen i England i slutningen af juni med besøg på 3 forskellige landbrug,…

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0