fbpx
Agrovi Nord
Industrivænget 22
3400 Hillerød

Sund jord for et sundt liv – Konference om reduceret jordbearbejdning 2. november 2016

Den 2. november gentager Agrovi i samarbejde med FRDK succesen fra sidste års konference ”Sund jord, for et sundt liv”. Sidste år afholdt Agrovi og FRDK Danmarks første konference om reduceret jordbearbejdning. At konferencen blev afholdt i 2015 var ikke nogle tilfældighed, da 2015 var udnævnt til International Year of Soils af FAO.

reduceret-jordbearbejdningEfter positiv opbakning fra sidste år deltagere, har vi igen i år valgt at holde en konference om reduceret jordbearbejdning i Danmark. Her vil der være mulighed for deltagerne at få mere viden om dyrkningsmetoden, der i bund og grund handler om at forstyrre jorden mindst muligt og give jordens mikroorganismer optimale arbejdsbetingelser. Fordelene er reducerede omkostninger og en gavnlig effekt på jordens frugtbarhed, miljø og fauna.

For at opretholde jordens frugtbarhed og for at leve op til de miljømæssige krav, som dansk landbrug i en lang årrække har været underlagt, er det vigtigt at retænke vores dyrkningspraksis og se det i en større helhed, forklarer ledende planteavlskonsulent Hans Henrik Fredsted – Vi håber derfor, at konferencen kan være med til at øge opmærksomheden på synergien mellem på den ene side minimal jordbearbejdning, sædskifte og efterafgrøder og på den anden side jordens frugtbarhed.

Agrovis ekspert i reduceret jordbearbejdning, Søren Ilsøe, fortæller omIMG_1929 programmet, at det er sammensat med den hensigt at deltagerne kan gå fra konferencen med en solid grundviden om reduceret jordbearbejdning. Programmet er derfor baseret på faglige indlæg og praktiske erfaringer fra landmænd, som under forskellige konditioner praktiserer dyrknigssystemet. Praktikerne er en fransk planteavler, Sarah Singla og en svensk planteavler, Josef Appel, som begge har mange års erfaringer i markarbejde uden plov.

De faglige indlæg omhandler bl.a. mykkorhiza svampe og deres betydning for planternes optagelse af næringsstoffer, Iver Jacobsen. Vi vil også hører om erfaringerne fra OptiTill og OptiPlant projektet, som nu er ved sin afslutning. Der er flere forskellige såteknikker afprøvet i både pløjet, reduceret og direkte såning på flere lokaliteter.

 Programmet for dagen – Her

Præsentationerne fra dagen

Vi glæder os til at se dig til en rigtig spændende konference!

Adressen: Idagårdsvej 3, 4200 Slagelse

Mødetid: kl. 09.00 – 16.00