Conservation Agriculture er et internationalt anerkendt dyrkningssystem, som er baseret på principper om, at jorden skal forstyrres mindst muligt. Erfaringerne viser, at Conservation Agriculture fremmer jordens frugtbarhed, øger biodiversiteten og giver mange flere dyrkningsmæssige fordele, bl.a. ved tørke og megen nedbør.
De tre vigtigste principper i Conservation Agriculture er:
- Minimal jordbearbejdning med direkte såning
- Permanent dække af jorden med planter eller planterester
- Varieret sædskifte
Faglig og kollegial sparring
Har du lyst til at være med i en ERFA- gruppe om Conservation Agriculture, så kontakt David Hans Dresen for nærmere information. Vi tilbyder også Nyhedsbrevet Spadestikket, som udkommer flere gange om året.
Grønne Marker og Stærke Rødder
Agrovi er partner i projektet "Grønne Marker og Stærke Rødder", som over en fireårig periode skal undersøge om Conservation Agriculture kan være en del af løsningen på de udfordringer, som landbrugserhvervet står over for. Hypotesen er, at vi med denne driftsform kan fremme jordens frugtbarhed, producere mere med mindre input, øge biodiversiteten samt øge lønsomheden på bedrifterne.
De øvrige partnere i projektet er Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet og tre forsøgsejendomme.
Læs mere om projektet her
Kontakt os allerede i dag, hvis du vil i gang med Conservation Agriculture eller hvis du har brug for professionel sparring vedrørende din igangværende indsats.
HVAD MED ØKONOMIEN I CONSERVATION AGRICULTURE?
Hør vores driftsøkonom Elisabeth Skadhauge fortælle om, hvordan sund jord giver en sund økonomi: