fbpx
Agrovi Nord
Industrivænget 22
3400 Hillerød

Agrovi inviterer til opdateringsmøder med fokus på økonomi og planteavl i januar

Kom godt fra start i det nye år med den nyeste viden om den aktuelle situation i landbruget. Det er udgangspunktet for to effektive opdateringsmøder, som Agrovi inviterer til den 12. og 13. januar i henholdsvis Hørve og Haslev. Ved møderne vil Agrovi konsulenter orientere om landbruget aktuelle udfordringer og give ideer til forbedringsmuligheder.

Nutidens landbrug er præget af en tilspidset økonomi og store forandringer. Politisk set befinder vi os i et nyt landskab, som giver anledning til forventninger om mærkbare forbedringer og dermed forbedret konkurrenceevne. Det er vigtigt for Dansk landbrug er en lille brik i et stort globalt marked for fødevarehandel, hvor konjunkturerne svinger mere og mere. ”Derfor bliver det i stigende grad afgørende for overlevelse, at danske landmænd er bevidste om, at sikre sig i gode perioder så der er lidt at stå imod med, når strømmen vender igen” siger økonomikonsulent Jan Møller Olesen.

”Det er uhyre vigtigt at få placeret sig et godt rent strategisk i disse tider, hvor landbruget har det svært. Konkurrencen er benhård og næsten alle optimere deres produktioner ved at øge produktiviteten og sænke omkostninger. Det udskillelsesløb, vi kender, som strukturudviklingen i dansk landbrug vil fortsætte ufortrødent med 5% om året. Om 10 år vil antallet af professionelle heltid landbrug formentlig være under 7.000 stk med 3-4 gange så mange deltidsbedrifter, hvor strukturudviklingen godt knap så hurtigt. Det er kun de bedste, der vinder og det er vores mission, at flest muligt ender på vinderholdet.” siger Niels Peter Ravnsborg, Direktør i Agrovi.

Der vil desuden blive stillet skarpt på, hvordan man strategisk imødegår en usikker fremtid ved udviklingsdirektør Nicolaj Nørgaard, som baserer sit indlæg på observationer af succesfulde strategier hos de dygtigste i dansk landbrug. ”Et stærkt fokus på ledelse, et godt håndværk, en stærk markedsforståelse og en god handelsstrategi er de helt centrale succeskriterier, når man, ligesom godt 95% af danske landmænd, producerer efter en omkostningsminimeringsstrategi” forklarer Nicolaj Nørgaard.

Aftenen vil ligeledes give et indblik i det aktuelle skattemæssige landskab ved Økonomikonsulent Karsten Bach Fenger såvel som udviklingen indenfor planteavl imod den nye vækstsæson ved Planteavlskonsulent Hans Henrik Fredsted.

0335700.indd

Møderne afholdes
Tirsdag d. 12. januar kl. 19.00-21.30 på
Vallekilde-Hørve Fritidscenter, Idrætsvej 3 4534 Hørve
Og Onsdag d. 13. januar kl. 19.00-21.30 på Emmaus Kursuscenter, Højskolevej 9 4690 Haslev
Deltagelse er gratis. Tilmelding på agrovi@agrovi.dk eller 48225200.