fbpx
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sund Jord ØKO-dag

27. oktober kl. 13:00 - 16:30

250DKK

AFLYST GRUNDET COVID-19

I år har vi oprettet en særlig dag KUN for dig, der er økolog, og som gerne vil på SUND JORD-markvandring sammen med andre økologer på Knudstrupgård.

Når det handler om sund jord, så vil vi jo helst kun kratte lidt i overfladen, men til dette års konference går vi endnu dybere ned i de faktorer, der er vigtige for at opretholde en frugtbar jord længere ud i fremtiden –både i marken og til vores LIVE-webinar.

Vi forfølger de faktorer, som vi ved virker, for at kunne bruge dem mere målrettet. Det handler om at vælge det rette niveau af jordbearbejdning. Det handler om dit valg af arter til efterafgrøder i det økologiske sædskifte, og det handler om dine companion crops. Vi har efterhånden godt styr på, hvilken effekt, der er på den nuværende afgrøde, men nu går vi efter det længere perspektiv.

Arrangementet er inklusiv kaffe og kage.

PROGRAMMET I MARKEN

Jordbearbejdningens betydning for livet i og på jorden

 • Hvad har vi undersøgt, og hvordan har vi undersøgt effekten af jordbearbejdning i GMSR?
 • Har jordbearbejdning betydning for dyrelivet over og under jorden?
 • Hvilke effekter omkring forskelle i biodiversitet har vi konstateret i projektet, og hvilke perspektiver giver det i forhold til den landbrugsmæssige drift og i forhold til biodiversitet?

Maskindemo: Efterafgrøder og såteknik

 • Demonstration af Dalbo MaxiCut knivtromle til destruktion af efterafgrøde
 • Demonstration af Weaving GD Drill, der sår direkte i en stående efterafgrøde og i efterafgrøde, der er lagt ned med knivtromlen. Vi diskuterer fordele og ulemper
 • Søren Ilsøe deler ud af sine erfaringer med Weaving GD Drill – hvordan har resultaterne været i de sidste tre vækstsæsoner, hvilke fordele og ulemper har såmaskinen i forhold til en tandsåmaskine og hvilken maskine vil han anvende fremover?

Effekten af companion crops i vinterhvede og vinterraps

 • Har arter som honningurt, boghvede og kløver indflydelse på ukrudtstrykket i afgrøden?
 • Er der forskel på om companion crop arterne, fremmer eller hæmmer afgrøden?

Efterafgrøde som ukrudtshæmmer, og hvad sker med vores efterafgrøde, når den er nedmuldet?

 • Kan vi bruge efterafgrøder som et led i en ukrudtsstrategi, og hvordan tilgår vi efterafgrøderne i det økologiske sædskifte? Hvilken artssammensætning og udsædmængde er den rigtige?
 • Efterafgrøder etableres og efterafgrøder destrueres, men hvad sker der med efterafgrøden, når den nedmuldes og, hvordan udnytter vi bedst resterne af efterafgrøderne til vores kommende afgrøde?

Vi afslutter dagen af med kaffe og kage.

Camilla H. Fritzen

Planteavlskonsulent Mark-, sprøjte- og gødningsplaner og -regnskaber, Sprøjtejournalindberetning 48225206 61167575 chf@agrovi.dk
camilla h. fritzen
planteavlskonsulent
48225206
61167575
chf@agrovi.dk
mark-, sprøjte- og gødningsplaner og -regnskaber, sprøjtejournalindberetning
aflyst grundet covid-19 i år har vi oprettet en særlig dag kun for dig, der er økolog, og som gerne vil på sund jord-markvandring sammen med andre økologer på knudstrupgård. når det handler om sund jord, så vil vi jo helst kun kratte lidt i overfladen, men til dette års konference går vi endnu dybere ned i de faktorer, der er vigtige for at opretholde en frugtbar jord længere ud i fremtiden –både i marken og til vores live-webinar. vi forfølger de faktorer, som vi ved virker, for at kunne bruge dem mere målrettet. det handler om at vælge det rette niveau af jordbearbejdning. det handler om dit valg af arter til efterafgrøder i det økologiske sædskifte, og det handler om dine companion crops. vi har efterhånden godt styr på, hvilken effekt, der er på den nuværende afgrøde, men nu går vi efter det længere perspektiv. arrangementet er inklusiv kaffe og kage. programmet i marken jordbearbejdningens betydning for livet i og på jorden
 • hvad har vi undersøgt, og hvordan har vi undersøgt effekten af jordbearbejdning i gmsr?
 • har jordbearbejdning betydning for dyrelivet over og under jorden?
 • hvilke effekter omkring forskelle i biodiversitet har vi konstateret i projektet, og hvilke perspektiver giver det i forhold til den landbrugsmæssige drift og i forhold til biodiversitet?
maskindemo: efterafgrøder og såteknik
 • demonstration af dalbo maxicut knivtromle til destruktion af efterafgrøde
 • demonstration af weaving gd drill, der sår direkte i en stående efterafgrøde og i efterafgrøde, der er lagt ned med knivtromlen. vi diskuterer fordele og ulemper
 • søren ilsøe deler ud af sine erfaringer med weaving gd drill – hvordan har resultaterne været i de sidste tre vækstsæsoner, hvilke fordele og ulemper har såmaskinen i forhold til en tandsåmaskine og hvilken maskine vil han anvende fremover?
effekten af companion crops i vinterhvede og vinterraps
 • har arter som honningurt, boghvede og kløver indflydelse på ukrudtstrykket i afgrøden?
 • er der forskel på om companion crop arterne, fremmer eller hæmmer afgrøden?
efterafgrøde som ukrudtshæmmer, og hvad sker med vores efterafgrøde, når den er nedmuldet?
 • kan vi bruge efterafgrøder som et led i en ukrudtsstrategi, og hvordan tilgår vi efterafgrøderne i det økologiske sædskifte? hvilken artssammensætning og udsædmængde er den rigtige?
 • efterafgrøder etableres og efterafgrøder destrueres, men hvad sker der med efterafgrøden, når den nedmuldes og, hvordan udnytter vi bedst resterne af efterafgrøderne til vores kommende afgrøde?
vi afslutter dagen af med kaffe og kage.
https://www.agrovi.dk/contact/camilla-holm-fritzen/

Detaljer

Dato:
27. oktober
Tidspunkt:
13:00 - 16:30
Pris:
250DKK

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige

Sted

Hylstrupvej 2
Fjenneslev, 4173
Telefon:
48225200

AGROVI NORD

KONTORADRESSE:
Industrivænget 22
3400 Hillerød

T: 48 22 52 00

AGROVI MIDT

KONTORADRESSE:
Balstrupvej 90
4100 Ringsted

T: 48 22 52 00

AGROVI VEST

KONTORADRESSE:
Tuse Næs Vej 7
4300 Holbæk

T: 48 22 52 00

AGROVI SYD

KONTORADRESSE:
Hollandiavej 4
4840 Nr. Alslev

T: 48 22 52 00


Translate »
Indkøbskurv
Der er ingen produkter i kurven!
Subtotal
0,00 DKK
Total
0,00 DKK
Fortsæt med at handle
0