Agrovi Nord
Industrivænget 22
3400 Hillerød

Agrovi inviterer til intensive planteavlsmøder i Maribo og Hørve

Marketingansvarlig

Få inspiration til fremtidens planteavl inden forårstravlheden for alvor tager fart

Agrovi inviterer nu til to intensive planteavlsmøder i hhv. Maribo og Hørve den 12. marts 2019. Det er en rigtig god mulighed for at få den sidste nye viden inden forårstravlheden for alvor tager fat. Programmet er sammensat, så der på få timer både gives mere langsigtet inspiration og små guldkorn, der kan bruges hjemme på bedriften med det samme.

Planteavlen er udfordret

”Vi kommer ikke uden om, at fremtidens planteavl bliver udfordret af mere ekstreme klimaforhold, som vi i landbruget er nødt til at forberede os på. Vi så et 2017, som var meget vådt, et 2018 der var meget tørt, og nu ser det ud til, at foråret 2019 har meldt en endog meget tidlig ankomst. Rent praktisk kommer vi til at forholde os til, at klimaet har ændret sig”, vurderer Hans Henrik Fredsted. ”Samtidig skal vi også kunne imødekomme de stigende krav til en mere bæredygtig produktion.”

Vi skal være på forkant

”Jeg så helst, at vi var på forkant med løsningerne, før vi bliver mødt med påbud og krav, der kan være svære og omkostningstunge at opfylde”, forklarer Hans Henrik Fredsted. ”Vi skal finde den rette balance mellem hensyn til klima, miljø, natur og landbrug, uden at vi går på kompromis med udbytte og økonomisk bæredygtighed. Et sted at starte, er at se på vores dyrkningspraksis og afgrødevalg – her er der mange nye muligheder”, tilføjer han.

Derfor går Agrovi på planteavlsmøderne i dybden med fordelene og forskellene på dyrkningssystemerne (pløjning, pløjefri og Conservation Agriculture), og præsenterer resultaterne fra projektet Grønne Marker og Stærke Rødder, ligesom der ses nærmere på den gødningsmæssige værdi af de flotte efterafgrøder i 2018. Bundlinjen er også i fokus, og her får deltagerne indsigt i hvad og hvilke prioriteringer, der bringer de bedste planteavlere i front.

”Blandt indlægsholderne er landmand og planteavlskonsulent Søren Ilsøe, som i mange år har praktiseret og rådgivet om Conservation Agriculture. De øvrige indlægsholdere er planteavlskonsulenterne David Dresen og Kristian Thomsen samt Agromarkets eksperten Elisabeth Skadhauge. Endelig skal vi høre om driftsøkonomi fra økonomikonsulent Jens Bjerre samt kundecheferne Lars Møller Andersen og Ulrik Goth”, tilføjer Hans Henrik Fredsted.

Hør blandt andet:

  • Hvor de dygtigste planteavlere tjener pengene
  • Om efterårets flotte efterafgrøder betyder, at vi kan spare på gødningen til vårsæden
  • Hvordan de forskellige dyrkningssystemer præsterede i 2018 – resultater fra projektet Grønne Marker og Stærke Rødder
  • Hvordan rigtig timing og fokus på verdensmarkedet kan give basis for en bedre handel
  • Om de praktiske erfaringerne fra et landbrug baseret på pløjefri dyrkning og No-Till under mere ekstreme klimaforhold (kun Maribo)
  • Sidste nyt for planteavleren på det driftsøkonomiske område

Arrangementet er gratis og alle er velkomne. Begge møder afsluttes med let bespisning.

Tilmelding på 4822 5200 eller her

Planteavlsmøderne afholdes her

Agrovi-Syd kl. 9.00-12.00

Rødbyvej 6 C , 4930 Maribo (hos Mertz)

Agrovi-Vest kl. 16.00-18.30

Idrætsvej 3, 4534 Hørve