fbpx
Agrovi Nord
Industrivænget 22
3400 Hillerød

Agrovi i samarbejde om Skandinaviens største solcellepark

P8110823

Tirsdag d. 11. august havde Kalundborgs borgmester Martin Damm æren at sætte den første solcelleplade på plads i Skandinaviens største solcellepark på Lerchenborg Gods på Asnæs.

Den bliver efterfulgt af mange andre, og inden året er omme, er parken produktionsklar.

Agrovi er stolte over at have været en del af det engagerede samarbejdet imellem Kalundborg kommune, Omnisol, Solmotion og Wirlsol omkring etableringen af solcelleparken på Lerchenborg gods.

Agrovis multikontor har stået for et tværfagligt samarbejde omkring udarbejdelsen af miljørapport og VVM redegørelse (vurdering af virkning på miljøet).  Arbejdet blev færdiggjort på rekord tid – 2 uger imod de anslåede 3 måneders arbejde – fordi kontoret mobiliserede alle kræfter og ekspertiseområder.

Projektet (Kommuneplantillæg, lokalplan og miljøvurdering) blev endeligt godkendt af kommunalbestyrelsen i oktober sidste år, men nu, hvor byggetilladelsen er i hus, kan arbejdet med at få det 80 hektar store anlæg gå i gang. Det er ikke uden betydning at få anlægget færdigt i år, for statens tilskud pr. kilowatt-time (kWh) falder hvert år med 14 øre. I år er tilskuddet på 104 øre, og det vil det være i de næste 10 år.

Anlægget har en beregnet levetid på 30 år og forventes at kunne dække forbruget i 9.000 husstande.

Vi glæder os til at følge arbejdet!

P8110814

P8110816